Az egyesület azzal a céllal jött létre, hogy ösztönözze a magyar filmművészet és filmipar hosszú távú fejlődését, érvényesítse a filmszakmai ágazat és a filmszakmában működő alkotók érdekeit, biztosítsa az alkotók megfelelő munkakörülményeit, elősegítse a társadalmi és művészeti megbecsülésüket.

Novák Emil HSC

Rólunk

Az európai filmakadémiák sorában tizennyolcadikként 2014 júliusában megalakult a Magyar Filmakadémia.

A Magyar Filmakadémia Egyesület célja a magyar filmművészet és filmipar hosszútávú fejlődésének ösztönzése, a filmszakmai ágazat és a filmszakmában működő alkotók érdek érvényesítése, az alkotók munkakörülményeinek javítása, társadalmi és művészi megbecsülésük elősegítése.

Nemzetközi példákat követve, a hazai filmszakma és filmipar igényeinek szem előtt tartásával, egyesületi formában jött létre, amelynek alapítói körébe ezúton meghívunk minden olyan filmes szakembert, aki 2 játékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, kisjátékfilm vagy animációs film elkészítésében közreműködött mint producer, rendező, operatőr, vágó, forgatókönyvíró, színész, zeneszerző, látvány-, jelmez-, vagy díszlettervező, hangmérnök, hangmester, smink és maszkmester, és filmalkotásait filmszínházban, illetve televízióban már bemutatták.

A Magyar Filmakadémia feladata a Magyar Filmdíjak évenkénti átadása. A díjakról az akadémia teljes tagsága titkos szavazással dönt.

Magyar Filmhét

A Magyar Filmakadémia Egyesület a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2018. február 8. és 11. között rendezi meg a 4. Magyar Filmhetet és március 11-én a Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadóját. 

A filmalkotásokat a filmelőállítók vagy a filmalkotók 2017. december 2-től 2018. január 14-ig regisztrálhatják, nevezhetik.

A Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2017-ben bemutatott játékfilmeket, tévéfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket és animációs filmeket.

A nevezési szabályzatnak megfelelő összes nevezett film bemutatásra kerül a 4. Magyar Filmhéten a Corvin Moziban.

 

A Nevezési szabályzat itt olvasható.

Tovább a nevezéshez.


Kapcsolat: 

filmhet@magyarfilmakademia.hu

+36 30 268 3998