„Új KÖZJÁTÉK” Kísérleti Filmetűd pályázati felhívás

A Hamvas Béla Hagyatékkezelő és az Aster Film pályázatot hirdet 50 évnél fiatalabb filmalkotóknak, 5 perces kísérleti filmetűd elkészítésére, „Új Közjáték”címmel. A kísérleti sorozat célja, hogy a leírt gondolatok képpé váljanak, az írott szó és a mozgókép találkozásából új művészeti érték szülessen, Hamvas Béla életművéhez méltóan.

A filmetűdökben a magyar-és világirodalom,valamint az egyetemes filozófia jelentős gondolkodóitól származó írásokat kell értelmezni filmes (vagy animációs) eszközökkel oly módon, hogy kép és szöveg egysége létrejöjjön. A szakértők által kiválogatott és megvalósításra javasolt szövegekből a www.hamvasbela.huoldalon „Pályázat” fül megnyitását követően választhatnak a pályázók. Itt találhatják meg a pályázati adatlapot is. Az 5 perces kísérleti filmetűdök megvalósítására, részenként 500-600.000.-forintot, tárgyi, szükség esetén technikai eszközöket biztosít a Hamvas Béla Hagyatékkezelő Nonprofit Kft. és az Aster Film.

A kitöltött, aláírt, beszkennelt pályázati adatlap beküldési határideje: 2020. március 10.

A következő email címre várjuk a pályázatokat, ahol a pályázattal kapcsolatos kérdéseket is fel lehet tenni: hamvashagyatek@gmail.com

Pályázati díj nincs. A pályázatokat a Hamvas Béla Hagyatékkezelő által kijelölt filmes szakemberek bírálják el, és a pályázati eredményeket 2020. április 1-ig és hozzák nyilvánosságra a www.hamvasbela.huweboldalon. Minden további információ is ezen a weboldalon olvasható majd. A legjobbnak tartott szinopszisok rendezőivel személyes konzultáción egyeztetünk a megvalósítás részleteiről. Az „Új Közjáték” 5 perces filmes etűdsorozat alapja és előzménye, az 1990-es évek elején az MTV/ Fiatal Művészek Stúdiójában készült „Közjáték” sorozat volt, amelyekből részletek megtekintésére lehetőséget biztosítunk a pályázni szándékozóknak:

2020. február 16-án vasárnap 18 órakor a Babérliget Könyvesbolt és Rendezvényközpontban. (Bp. VII. Kertész utca 29.)