A Netflix csapott le Enyedi Ildikó filmjére

Az Egyesült Államokban az online műsorszolgáltatón lesz nézhető a Testről és lélekről.

A Los Angeles-i AFI Festen november 12-én lesz az amerikai premier, majd februártól lesz látható az online műsorszolgáltatón Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas rendezése – írja közleményében a Filmalap.

A magyar alkotás versenyben van az Európai Filmdíjakért és Magyarország hivatalos nevezettjeként a legjobb idegennyelvű fim Oscar-díjáért is. November 16-án a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetének (HFPA), a Golden Globe-szavazóknak lesz vetítés Los Angeles-ben.

A 18 év után új nagyjátékfilmmel visszatérő Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása februárban elnyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét. Sőt a filmkritikusok nemzetközi szövetsége (FIPRESCI) rangos díját, az ökumenikus zsűri díját és a Berliner Morgenpost című lap olvasói zsűrijének díját is. Júniusban – első magyar filmként – elhozta a Sydneyi Filmfesztivál fődíját.

A magyar alkotást azóta számos országba vették meg a filmforgalmazók és világszerte több díjat nyert jelentős filmfesztiválokon. Németországban, Nagy-Britanniában és Svédországban szeptember végén, Norvégiában, Franciaországban és Svájcban októberben, Kanadában pedig novemberben kerül sor a mozibemutatókra, melyeket továbbiak premierek követnek.

Enyedi filmje március óta fut a hazai mozikban, eddig mintegy 85 ezren váltottak rá jegyet.

Magyarországon 2018 februárjától kizárólag az HBO-n és az HBO GO-n lesz majd látható.

Forrás: 24.hu