A Pekingi Magyar Kulturális Intézet felhívása

A 2011 óta évente megrendezésre kerülő  Pekingi Nemzetközi Film Fesztivál a SARPPFT (Kínai Sajtó-, Publikációs-, Rádió-, Film- és Televíziós Hatóság), a SARPPFT Pekingi Képviselete valamint a Pekingi Önkormányzat támogatásával 2018. április 15-22. között Pekingben valósul meg.

 

A kínai filmpiac a világon a második legnagyobb, amelyen a Pekingi Nemzetközi Film Fesztivál – Film Market esemény egyre fontosabb pozíciót tölt be együttműködések és átfogó promóciós lehetőségek létrehozásában. A 2017. évi esemény több mint 300 céges illetve intézményi részvevőt vonzott, amely 40%-a nemzetközi résztvevő volt. A három napos rendezvény 30 000 fő látogatóval és 1500 fő média-képviselővel büszkélkedhetett 2017-ben. 
 
A Fesztivál keretein belül több filmes díj is kiosztásra kerül, amelyekre kategóriánként – dokumentumfilm, animációs film, fikció, stb – lehet nevezni. A premier előtt álló filmek szereplői számára, amelyek nemzetközi fesztiválon az esemény alkalmával először kerülnek bemutatásra, a szervezők szállást és ellátást biztosítanak. A szervezők a pályázatokat 2018. január 31-ig várják. A pályázat ingyenesen benyújtható.
 
A programmal és kapcsolódó eseményeivel kapcsolatban további információ a http://bfm.bjiff.com  weboldalon.