Amerikában díjazták a Kincsemet

Nemrég ért véget a Wine Country Nemzetközi Filmfesztivál Kaliforniában, ahol a Kincsem nemcsak a legjobb külföldi film, de Szatmári Péter a legjobb operatőr és Hegedűs Bálint a legjobb forgatókönyv díját is elnyerte.

Az idén 31. alkalommal megrendezett kaliforniai filmfesztivál mintegy 50 alkotást vonultatott fel, köztük a Kincsem-et, melynek a kaliforniai fesztiválon volt a nemzetközi premierje. A Kincsem-et a hazai mozikban már több mint 444 ezer néző látta, és ezzel vitathatatlanul az elmúlt 10 év legsikeresebb magyar mozifilmje. A májusi cannes-i filmvásáron a külföldi forgalmazóknak már bemutatták a filmet, ahol a vetítés kapcsán a tekintélyes Hollywood Reporter elismerő kritikával illette Herendi Gábor alkotását, „pazar történelmi filmnek” nevezte.
Kínára, Dél-Koreára, Romániára, Csehországra, Szlovákiára, Ukrajnára és Szerbiára már született megállapodás helyi forgalmazókkal, így a Kincsem ezekben az országokban már biztosan látható lesz, sőt az Emirates légitársaság járatain is. A magyar filmet számos további országból kérték már be a forgalmazók megtekintésre, köztük amerikai, angliai és németországi forgalmazók.

 

További információk a fesztiválról a hivatalos oldalon olvashatóak.

Forrás: MNF

neurontin online