Elindult a nevezés a 2. Magyar Filmdíj versenyére!

A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2017. február 27. és március 5. között megrendezi a 3. Magyar Filmhetet és ezt követően a 2.Magyar Filmdíj ünnepélyes díjátadóját.

 

A 3. Magyar Filmhétre a 2016. január 1. és 2016.december 31. között mozi és televízió forgalmazásban bemutatott filmeket lehet nevezni.

A benevezett filmekből a Magyar Filmakadémia Egyesület szekcióinak tagjai titkos szavazással jelölik ki azt az 5 nominált filmet, amelyeket 6 kategóriában (nagyjátékfilm, kisjátékfim, tv-játékfilm, animációs film, ismeretterjesztő film, dokumentumfilm) vetítenek a 3.Magyar Filmhéten.

Kapcsolat: info@magyarfilmakademia.hu

Nevezési szabályzat

1. Általános tudnivalók

 

Több filmalkotással is lehet nevezni a 3. Magyar Filmhétre, minden nevezendő filmalkotást külön adatlapon kell regisztrálni.

 

A nevezések benyújtásának módja https://beta.reelport.com/ nemzetközi online felület használata. A reelport.com oldalon lévő adatok teljeskörű kitöltésével, és az ott kért anyagok (fotók, biográfia stb.) feltöltésével a nevezés érvényessé válik, egyéb módon adatokat csak a fesztiválszervezők külön kérésére kell megküldeni.

 

A nevezés ingyenes, ehhez kérjük, azt a kódot másolja be, amely megfelel annak a kategóriának, amelyben a filmalkotását nevezni szeretné:


ANIMÁCIÓS FILM: 1a7a0b7e-fddc-4e3f-acb7-a7b507d7a2be
ISMERETTERJESZTŐ FILM: 107885de-0557-4237-b1a8-35a3c745d3c5
TV-JÁTÉKFILM: 29f3a5da-7b9a-4d7b-bc91-b9398009e5d8
DOKUMENTUMFILM: a6855354-31ee-4df8-9fec-6ff0a1b3af05
KISJÁTÉKFILM: bb0467b1-ea4a-4ab4-a6e5-85a36622c277
NAGYJÁTÉKFILM: 43853249-a2e8-44e8-b12c-9d35db8028f9

A 2016-os nevezési időszak egyik segítsége a magyar ajkú alkotók felé: amennyiben az alkotó a reelport használatánál nehézségekbe ütközik, a Fesztivál szervezőihez fordulhatnak technikai segítségnyújtásért, illetve lehetőségük nyílik egyéb elektronikus - e-mail - úton elküldeni nevezését. Ehhez egy szerkeszthető formátumban teljeskörűen kitöltött Nevezési lap, a film online elérhetősége (ha van) és 3 db jó minőségű fotó szükséges a filmből. Az e-mailen történő nevezés kizárólag az említett anyagok egyben való elküldése esetén érvényes - hiánypótlásra egyszer nyílik lehetőség- az info@magyarfilmakademia.hu címe, valamint ezt követően 7 napon belül a Magyar Filmhét hivatalos címére (1145 Budapest, Róna utca 174., 5-ös szoba).

Felhívjuk azonban minden alkotó figyelmét, hogy éljen a lehetőséggel, ismerje meg és használja a www.reelport.com oldalt, mert lényegesen leegyszerűsíti a nevezési folyamatot.

 

A 2. Magyar Filmdíj szavazási menete 2017. január 1-je és 31-e között zajlik, ebben az 1 hónapban a Magyar Filmakadémia tagjai szekciónként megnézik a benevezett filmeket és szekciónként szavaznak.

A februárban megrendezésre kerülő III. Magyar Filmhéten kategóriánként az Akadémia tagok által megjelölt 5-5 filmet kerül levetítésre.

 

2. A nevezés menete

 

A https://beta.reelport.com/  oldalon először regisztrálni kell a Register menüpontra kattintva. Itt adja meg nevét, email címét, az országát. Majd válassza ki a titulusát (Filmmaker) végül adjon meg egy jelszót. Miután elfogadta nevezési feltételeket, kattintson a Terms and Conditions rubrikába, majd a Register gombra. Ezt követően kap egy visszaigazoló emailt, amelyben talál egy linket. Kattintson arra, hogy megerősítse a regisztrációját.

A linkre kattintva eljut a bejelentkezési oldalra, itt adja meg a regisztrációnál megadott email címét és jelszavát, majd kattintson a Login gombra.

 

A nyitóoldalon válassza ki a Dashboard menüpontot, itt tudja megkezdeni a nevezett filmalkotása regisztrációját.

Itt a bal oldali menüpontok közül válassza ki a Create an entry menüpontot és kattintson rá.

Először adja meg a nevezni kívánt filmalkotása magyar címét, majd kattintson a Save gombra. Ezt követően tudja feltölteni a filmjét, megadhat vimeo linket is- természetesen jelszóval védettet is. Itt tud fotókat is feltölteni.

Miután feltöltötte a filmet/megadta az online elérhetőségét, kattintson a Submit this film gombra.

Írja be a keresőbe a Magyar Filmhét kifejezést, majd kattintson a Submit gombra.

A Regulations menüpontban elolvashatja a nevezési szabályzatot, a Competition menüpont alatt pedig kiválaszthatja azt a kategóriát, amelyben filmalkotását nevezni szeretné.

Az Entry mezőben megjelenik egy legördülő menüpont ott ki tudja választani a már előzőleg beregisztrált filmalkotását. Miután ez megtörtént, nyomja meg a Submit gombot. Itt ki kell tölteni a filmadatlapot, a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező csak.

A végén kattintson a Submit gombra, majd a fizetési oldalon másolja be az adott kategóriához tartozó kódot.

3. Kategóriák

A 3. Magyar Filmhétre nevezhető filmalkotások:
 

Nagyjátékfilm: 2016. január 1. és 2016. december 31. között moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba került vagy kerülő, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepelt egész estés filmalkotás.

 

TV-játékfilm: 2016. január 1. és 2016. december 31. között televíziós sugárzásba került vagy kerülő egész estés filmalkotás.

 

Dokumentumfilm: 2016. január 1. és 2016.. december 31. között moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba került vagy kerülő, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepelt filmalkotás.

 

Ismeretterjesztő film: 2016. január 1. és 2016. december 31. között moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba került vagy kerülő, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepelt filmalkotás.

 

Kisjátékfilm: 2016. január 1. és 2016. december 31. között moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba került vagy kerülő, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepelt maximum 30 perces filmalkotás.

 

Animációs film: 2016. január 1. és 2016. december 31. között moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba került vagy kerülő, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepelt filmalkotás.

 
 

4.  A 3. Magyar Filmhét által elfogadott mozi- és televíziós forgalmazások

 

a. A 3.Magyar Filmhét hivatalos moziforgalmazásnak tekinti:

Ha a filmalkotás 2016. január 1. és 2016. december 31. között Magyarországon moziforgalmazásba került vagy kerül (forgalmazói szándéknyilatkozattal rendelkezik);

 

b. A 3.Magyar Filmhét hivatalos televíziós sugárzásnak tekinti:

Ha a filmalkotás 2016. január 1. és 2016. december 31. között televíziós sugárzásra került vagy kerülni fog (sugárzási szándéknyilatkozattal rendelkezik).

 

5. Határidők

A filmek nevezésének és regisztrációjának határideje: 2017. január 15.

A nevezés akkor teljes, ha a reelport.hu oldalon véglegesítette a nevezését és 1 DVD-t és hozzá egy kinyomtatott filmadatlapot lead a Magyar Filmakadémia irodájába (1145 Budapest, Róna utca 174., 5-ös szoba)

A versenyprogramba került filmek nyilvános bejelentése: 2017. február 1.

 

A versenybe került filmalkotásokat DCP vagy Blu-ray formátumú fizikai adathordozón 2017. február 10-ig kell leadni a Magyar Filmakadémia irodájába (1145 Budapest, Róna utca 174., 5-ös szoba), a külföldi vendégek számára szervezett vetítésekhez angol feliratos anyagot is kérünk leadni.

 

6. Adatvédelem

A 3. Magyar Filmhétre való jelentkezéssel kapcsolatban megadott személyi adatokat a szervezők bizalmasan kezelik, azokat kizárólag a regisztrációhoz és az esemény kiadványaihoz használják fel és harmadik személynek nem adják át.

 

Awww.beta.reelport.com oldalra feltöltött adatokra és fájlokra ugyanezen szabályok vonatkoznak.

 

A hivatalos vetítésre be nem válogatott filmek a válogatást követően törlésre kerülnek.

 

7. Vetítésekkel kapcsolatos információk

 

A 3. Filmhétre nevezett filmek a Filmhét különböző helyszínein kerülnek, kerülhetnek bemutatásra, a Filmhét időtartama alatt, nem kereskedelmi célokkal.

A 3. Magyar Filmhét fenntartja a jogot, hogy az esemény népszerűsítésére – nem kereskedelmi célokra – felhasználja a film egyes részeit a média különböző területein a forrás megjelölésével.

 

Magyar Filmhét

info@magyarfilmakademia.hu