Felmondott a Filmalap vezérigazgatója

Nyolc és fél év után a Filmalap vezérigazgatója, a Filmszakmai Döntőbizottság elnöke felmondta munkaviszonyát, teret kívánva adni új elképzeléseknek.

„A Filmalapnál eltöltött időszak szakmai pályafutásom legnagyobb kihívása volt. Szerettem ezt a munkát. Ezalatt az időszak alatt, a magyar filmtámogatás rendszere megújult, az állami támogatás folyamatos, stabil elérhetőségének és a magyar filmszakma tehetséges alkotóinak köszönhetően a magyar film ismét tekintélyt vívott ki magának a hazai közönség előtt és a világban is. A magyar filmipar megerősödött, Magyarország a világ egyik legvonzóbb helye lett a külföldi filmek számára, sok ezer magyar szakembernek biztosítva kiszámítható, folyamatos munkát.

Most átadom a helyemet azoknak, akik új tervekkel, új elképzelésekkel dolgoznak majd a magyar film hírének öregbítése érdekében és minden bizonnyal tovább segítik az alkotói kreativitás szárnyalását. Biztos vagyok abban, hogy Káel Csaba kormánybiztos úr továbbfejleszti mindazt, amit nyolc és fél év alatt felépítettünk. Köszönettel tartozom Andy Vajnának, filmalapos kollégáimnak és a magyar filmeseknek.” – mondta Havas Ágnes.

Havas Ágnes továbbra is szakmai területen marad, várakozással áll az új kihívások elé. A Magyar Nemzeti Filmalap zökkenőmentes működése továbbra is biztosított.