Gratulálunk Mikulás Ferencnek a Prima Primissima Díjhoz!

December 2-án átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a Közönségdíjat a Művészetek Palotájában.

A Prima Primissima Díj tíz kategóriájának díjazottjai: Vámos Miklós író, műsorvezető; Mikulás Ferenc animációsfilmes szakember, stúdióalapító; Medveczky Ádám karmester; Benkő Imre fotográfus; a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola; Földi Imre olimpiai bajnok súlyemelő, edző; Tima Zoltán építész; Maróth Miklós klasszika-filológus, orientalista; Oplatka András történész, újságíró, műfordító és Marton László rendező. A Közönségdíjat Olasz Ferenc fotográfus, filmrendező vehette át.

Mikulás Ferenc 1971-ben lett az akkor alapított Kecskeméti Rajzfilmstúdió vezetője, a Kecskemétfilm Kft. 1993 óta működik. Ott készült a Magyar népmesék, a Mondák a magyar történelemből, a Mesék Mátyás királyról sorozat, a Vízipók-csodapók epizódjai, valamint magyar írók műveiből készült animációs filmek is. A stúdió filmjei több mint 80 nemzetközi fesztiválon kaptak díjat. Mikulás Ferenc 1995-tól a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál igazgatója, kitüntették már a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével és Balázs Béla-díjjal is.