Gratulálunk Mundruczó Kornélnak és stábjának!

Mundruczó Kornél új filmjét, a Jupiter holdja (Jupiter’s Moon) című alkotást meghívták a 70. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába, így ezen az eseményen lesz a magyar mű világpremierje.

A 70. Cannes-i Filmfesztivál (május 17-28.) jubileumi programjában bemutatkozó Mundruczó Kornél-alkotás a Felesleges ember munkacímen készült, s ezt követően lett a végleges címe a Jupiter holdja, utalva ezzel Európára. Mundruczó Kornél ezzel a filmmel ötödik alkalommal szerepel a meghatározó filmfesztivál hivatalos programjában, ami kizárólag a legnevesebb, világszerte jegyzett filmes alkotóknak adatott meg.

„A Jupiter holdja egy olyan világban játszódik, ahol elveszítettük az erkölcsi kapaszkodókat. Zuhanunk. Elfelejtettünk felfelé nézni. Korunk Európájában, olyan sorsfordító helyzetekben, mint a menekültválság, nincs iránytűnk ahhoz, hogy hogyan kell helyes döntéseket hozni. Engem a legjobban az foglalkoztat, hogy létezik-e közös hit, ami összeköthet még minket. Van-e megváltódás? Mi adhat reményt a legnehezebb időkben?” – teszi fel a kérdést Mundruczó Kornél.

A Jupiter holdja a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút meglőnek a határon. Aryan csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre, amiben eddig hitt.

A Jupiter holdja című film, melyet a magyar közönség 2017. júniusában láthat először a mozikban az Intercom forgalmazásában, magyar-német koprodukcióban készült a Proton Cinema gyártásában, és a Magyar Nemzeti Filmalap 697 millió forint értékű támogatásával. Az alkotás rendezője Mundruczó Kornél, forgatókönyvírója Wéber Kata, producerei Petrányi Viktória, Viola Fügen és Michael Weber, operatőre Rév Marcell, vágója Jancsó Dávid, látványtervezője Ágh Márton, zeneszerzője pedig Jed Kurzel. A film főszereplői: Aryan – Jéger Zsombor, Stern – Merab Ninidze, László – Cserhalmi György, Vera – Balsai Móni.