Indiában díjazták Rófusz Ferenc sorozatát

A 2017 végén megrendezett kalkuttai Nemzetközi Vad- és Környezetvédelmi Fesztivál animációs versenyprogramjába válogatták be és díjazták a Hoppi mesék 'Mindenki karácsonyfája' című epizódját, a 13 részes rajzfilmsorozat rendezője Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs rendező.

December 15-17. között rendezték meg a harmadik Kalkuttai Nemzetközi Vad- és Környezetvédelmi Filmfesztivált (KIWEFF) Indiában, a kalkuttai fesztivál a vadon élő állatok és a természeti kincsek védelmét szeretné szolgálni. A fesztivál globális esemény, melynek célja, hogy a látogatók és a résztvevők felismerjék a csodálatos természetes élőhelyek jelentőségét és tudatosuljon bennük, hogy a vadállatok és a természet eredeti állapotának megőrzése, ápolása az emberek feladata.

Az idei fesztiválon helyi és nemzetközi filmesek mutatkoztak be friss alkotásaikkal, amelyeket több száz jelentkező közül válogattak ki a hivatalos programba. A gyerekeknek szóló Hoppi mesék karácsonyi epizódja a környezet megóvására, környezettudatosságra tanítja a kicsiket, melyet most a Legjobb Animációs Film díjával jutalmaztak. A mesesorozat 13 része a Médiatanács támogatásával készült el 2016-ban, melynek egészestés változata, az Egy év Hoppfalván is hamarosan látható lesz televízióban vagy mozis forgalmazásban.

A decemberben megrendezett kalkuttai fesztivál végén orosz, tajvani, guatemalai alkotások vihették haza a legjobb rendezőnek, témának és gyerekfilmnek ítélt díjakat. Az animációs versenykategóriába bejutott a magyar Boxi sorozat 'Zöldben' című epizódja is, amely pár hete szintén hazavitt egy „zöld” díjat a belgrádi GreenFest-ről.

Forrás: Hoppi mesék