Közlemény

A Hungarian American Filmfesztivál alapító elnök-igazgatója Bunyik Béla nemrégiben a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon jelentette be a Hungarian American Film-Theater Society megalakulását.

 

A társaság tagjai a magyar film- és színházi élet, jeles képviselői, valamint az Amerikában élő aktívan dolgozó magyar gyökerekkel rendelkező filmalkotók. További tagjai lehetnek filmalkotók, színészek, zenészek.

Az alapító célja, lehetőséged adni a kapcsolódásra, tapasztalatcserére azoknak a hazai színészeknek, filmkészítőknek, akik közelebb szeretnének kerülni Hollywood világához.

Az egyesület tagdíjat nem szed, a belépés kötelezettségmentes, csupán egy laza kapcsolódási forma létrehozását tűzte ki.

A tagok listája és további információ az alábbi oldalon található:

http://www.hungarian-american-film-society.org/film-society/

A Hungarian American Film-Theater Society első rendezvénye a Pre-Oscar Party 2018. március 3-án került megrendezésre Brentwoodban a Magyar Konzulátus reprezentatív Club Házában.

A rendezvény tiszteletbeli fővédnöke Dr. Szabó László a washingtoni magyar nagykövet és felesége Dr. Ivonn Szeverényi.

A rendezvény Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének, világ sikerei előtt kívánt tisztelegni és az idei Oscar-díjra jelölését ünnepelte.

Az Oscar Gálára érkező magyarországi alkotók és színészek mellett, eseményünkön részt vettek a Hollywoodban élő magyar filmesek. 

A nemzeti filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos Andy Vajna, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója Havas Ágnes is.

Leendő tagjainkat várjuk szeretettel az egyesületünkbe és a jövőbeni rendezvényeinkre!

Bunyik Bela
alapitó elnök-igazgató