Kiosztották a 3. Magyar Filmdíjakat

Március 11-én, vasárnap este a Vígszínházban megrendezett gálán adták át a Magyar Filmdíjakat. 

A legjobb játékfilm díját a Testről és lélekről című alkotásnak ítélték. A filmért Enyedi Ildikó elnyerte a legjobb forgatókönyvért és rendezésért járó díjat is, valamint Borbély Alexandra kapta a legjobb női főszereplőnek, Tenki Réka pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. A legjobb férfi főszereplő Rudolf Péter lett az 1945 című filmért, a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Znamenák Istvánnak ítélték Az állampolgár című filmért.

A közönségdíjat Herendi Gábor a Kincsem című filmje kapta.

A legjobb tévéfilmnek járó díjat az Árulók  nyerte el (producer Lajos Tamás), amely a további négy televíziós díjat – Fazakas Péter - legjobb rendezés, Sztarenki Dóra - legjobb női főszereplő, Hegedűs D. Géza - legjobb férfi főszereplő, Köbli Norbert - legjobb forgatókönyv - is megkapta.

Legjobb dokumentumfilmnek Tuza-Ritter Bernadett az Egy nő fogságban című alkotása bizonyult, a legjobb kisjátékfilmnek járó elismerést a Földiek, Freund Ádám rendezése kapta, míg az animációk között a Pataki Szandra rendezte WireLess lett a győztes.

A legjobb operatőr a Jupiter holdja című alkotásért Rév Marcell lett, a filmben való munkájáért Ágh Mártonnak a legjobb látványtervezőnek járó elismerést ítélték oda. A legjobb jelmez díját Bárdosi Ibolya kapta a Kincsem című filmért, Fekete Rita, Makk Ildikó és Jónás Kata pedig a legjobb smink és fodrász kategória díjat nyerte a filmben nyújtott munkájáért.

A legjobb zeneszerző díját Szemző Tibor kapta az 1945 című filmért. A legjobb hangmester Balázs Gábor lett A Viszkis című alkotásért, amelyért Kovács Zoltán a legjobb vágó díját nyerte el. A legjobb maszk díját Tesner Anna, Halász Judit és Görgényi Réka vehette át a Budapest Noir című filmben való munkájáért.

A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megtartott 4. Magyar Filmhéten a közönség a 2017-es év filmterméséből benevezett alkotásokat láthatta. 5 kategóriában 131 film versenyzett.