MEGHÍVÓ - Vadásztársak című film bemutatója

Ezúton szeretnénk meghívni benneteket Vadásztársak című dokumentumfilm bemutatójára.

A filmről röviden: A magyar Vadászkultúra a magyarság több, mint ezer éves hagyománya. Fontos nemzeti értékeink megismerése szempontjából. Hogyan lehet egy új generációnak és a fiataloknak bemutatni egy régi nemeslelkű életformát, ami manapság eltávolodott a városi embertől? Egy másik Hungarikumon, a magyar vizslán keresztül.

Egy fiatal vadász elindul, hogy kiválasszon egy új társat, egy kölyök vizslát. Egy magyar tenyésztővel beszélgetve ismerjük meg a magyar vizsla fajtatulajdonságait, hogyan segíti a vadász munkáját, hogyan tudnak együtt dolgozni. Ahogyan a vadász kinevel magának egy vadászkutyát és bevezeti a vadászat rejtelmeibe, ugyanúgy vezeti be a nézőket is a film ebbe a gyönyörű és érdekes világba. A vizslával végigjárja a kiképzést és végül a vadászatot, ami a kezdeti kudarcok és kalandok után sikerrel zárul.

A négy évszakon keresztül zajló történet csodálatos tájakon játszódik, különleges látványvilággal. Egy páratlan szépségű film a magyarság természeti és kulturális értékeiről, az ember és a magyar kölyök vizsla főszereplésével és felcseperedésével, ami kicsiknek és nagyoknak is egyaránt érdekes.

A dokumentumfilm rendezője Géczy Dávid.

Időpont: 2019. 11. 05., kedd, 19:00
Helyszín: Premier Kultcafé, Nagyterem, 1085 Budapest, Üllői út 2-4. // Baross utca 1. (a Kálvin térnél)

Részvételi szándékotokat, az igényelt férőhelyek számának megjelölésével, kérjük legkésőbb november 3-ig, a skrabski.fruzsina@gmail.com címre küldött emaillel jelezzétek!