Meghalt Neményi Ádám

Életének 57. évében, betegségben meghalt Neményi Ádám producer a Magyar Filmakadémia tagja. Az Akadémia saját halottjának tekinti. 

1978-tól dolgozott a filmszakmában, a Mafilmen belül felvételvezetőként, majd gyártásvezetőként, többek között olyan filmekben, mint a Jób lázadása, az István, a király, a Közel a szerelemhez, az Isten veletek, barátaim vagy A fantasztikus nagynéni.
1994-ben beindította az első 24 órás magyar nyelvű televíziót, az A3 TV-­­t, majd 1996-ban a pályázatíró team tagjaként megnyerték az egyik országos frekvenciát, így a 1997 szeptemberében beindult RTL Klub koprodukciós igazgatója és producere lett.
Tíz éve saját céget alapított, és filmgyártásba kezdett. Olyan kasszasikerek fűződnek a nevéhez, mint az SOS Szerelem!, ami 2007-ben az év legnézettebb magyar filmje lett, a 9 és fél randi, a Made in Hungária című zenés film vagy az Igazából apa.
2008-ban két dokumentumfilmet is készítettek; a Puskás Hungaryt (Puskás Öcsi életéről) és a Jack Jacket, ami egy rockumentumfilm kemény rockerekről és a zenéjükről.
Az Origón egyik barátja, Köbli Norbert így búcsúzik tőle.