Meghalt Udvardy Anna, az Oscar-díjas Mindenki producere

Fia jelentette be édesanyja Facebook-oldalán, hogy meghalt Udvardy Anna, a 2017-ben Oscar-díjat nyert Mindenki című magyar rövidfilm producere, a Magyar Filmakadémia tagja. 

Kedves barátok, ismerősök, egykori kollégák!
Kis András vagyok, Udvardy Anna fia.
2019. május 23-án este édesanyám, Udvardy Anna hosszan tartó betegség után elhunyt. 
Sokan szorítottak neki, sokan küldték a jókívánságokat, amit ezúton is szeretnék megköszönni, édesanyámnak nagyon sokat jelentett, de sajnos elvesztette a küzdelmet a rák felett.
Az elmúlt pár év az egyik legszebb időszak volt az életében, szakmai szempontból, rengeteg munkával olyan magasságokra tört, amelyet el sem tudott képzelni. 50 évet töltött el a filmszakmában, ami az élete volt. Voltak örömteli időszakok, és nagy csalódások is, még ha sok ember nem is akart tudomást venni a sikereiről, édesanyám a mai napig az egyetlen Oscar-díjas producer, egyike annak a 9 nőnek, akik elnyerték a szobrot 2017-ben. A támogatók rengeteg erőt adtak neki, a rák viszont még a mai napig rengeteg ember halálát okozza.
Még egyszer köszönöm, hogy támogattátok, szorítottatok édesanyámnak.

Kis András János

Udvardy a hetvenes években kezdett magyar kisfilmekben dolgozni. 2017-ben Deák Kristóffal Oscar-díjat kaptak a legjobb élőszereplős rövidfilmért. A producer utolsó munkája Deák A legjobb játék című rövidfilmje volt.

Őszinte részvétünk.