Pápai Első Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Az első Pápai Nemzetközi Filmfesztivál 2020 november 12-15 között kerül megrendezésre. Szeretettel hívják és várják a magyar filmszakma érdeklődő képviselőit.

A szervezők szállodai elhelyezést, ahhoz tartozó reggelit tudják biztosítani, illetve ingyenes részvételt valamennyi programon. Minden este a vetítések után a főtéri zártkörű fesztiválközpontban vacsora. Mindezt ingyenesen biztosítják a Magyar Filmakadémia tagjainak. A jelentkezések sorrendjében tudjuk regisztrálni a vendégeket, limitált a helyek száma. Az eredeti elképzelések szerint a fesztivál döntőjébe jutott filmek alkotóit is meghívtuk volna, de ez a jelen helyzetben sajnos reménytelen. A fesztiválon a Petőfi Moziban vetítésre kerülnek az alkotások. Játékfilm, dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövid történelmi játékfilm, animációs film, történelmi kísérleti film – ezek a kategóriák. Kameruni, holland, amerikai, argentin, vietnámi, japán, kongói, spanyol, német, cseh, horvát,  lett, bolgár- és természetesen magyar  filmek lesznek a programban ebben a három napban, rendkívül érdekes a kínálat. Minden film angol felirattal van ellátva.

A hivatalos megnyitó november 12-én 13 órakor lesz. A záró gála a díjátadókkal 15-én este. 16-án reggel a hazautazás. Minden résztvevő részletes programot kap. Várjuk a jelentkezéseket, ha már a külföldi vendégek nem tudnak eljönni, pár napot eltölthetünk együtt Pápán. Hivatalos szakmai programokat nem tervezünk, legyen ez az alkalom a filmnézésé és a barátkozásé.

A jelentkezéseket a fesztivál főtitkáránál, Matola Krisztánál lehet megtenni a krisztina.phoenix@gmail.com címen, vagy a fesztivál email címén: pihffestival@gmail.com