Száz nemzetközi díjat söpört be a Magyar Golgota

Fél év alatt száz nemzetközi díjat söpört be a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült MAGYAR GOLGOTA /DARKING WAY/ című film, melyet Pozsgai Zsolt Balázs Béla-díjas rendező írt és rendezett.

A film 1849-ben játszódik Aradon, Török Ignác vértanú utolsó éjszakáját dolgozza fel, amely nem várt fordulatokban bővelkedik. Érdekesség, hogy a már több, mint száz díj megoszlik a világon: a történet ugyanúgy érdekes Kaliforniában, mint Afrikában, vagy éppen Burmában. A díjak is változatosak: legjobb film, legjobb dráma, legjobb színészi-színésznői alakítás, legjobb rendező legjobb látvány, jelmez – és aminek a rendező a legjobban örült: a floridai Best Film Awards legjobb színészi együttes díja, mely együtt ismerte el a színészek teljesítményét.

Olyan jelentős díjakat is elhoztak, mint a Los Angeles Független Film Fesztivál, melyet minden évben az Oscar után rendeznek a függetleneknek. Vagy a keleti fesztiválok „Oscarja”, az indiai Arany Róka-díj. De nyert a film Nepálban, Argentínában, Kamerunban, Ausztráliában. Európa több városában, pár napja az Arany Zsiráf-díjat hozta el Nizzából. És a sorozatnak nincs vége, hiszen több világfesztivál döntőjébe is bekerült a film, amelyeknél a közeljövőben lesz döntés.

A szereplők Szabó Máté, Pap Katalin, Lux Ádám, Békefi Viktória, Janik László, Tapasztó Ernő, Varga Tamás. Operatőr Kovács Claudia, vágó Pálfalvi Réka, gyártó a Mythberg Films, producer Berger József. A film a Filmio kínálatában szerepel, ott tekinthető meg.