Vic Armstrong, az Oscar-díjas akciófilmes a Filmalap Fast Forward Programjának előadója

A Filmalap Fast Forward Programjának meghívására Budapestre érkezik és mesterkurzust tart július 31-én a Francia Intézetben az Oscar- és BAFTA díjas Vic Armstrong akciójelenet-rendező, aki többek között a Terminátor 2. – Az ítélet napja, a Dűne, a Star Wars: A Jedi visszatér, a Charlie angyalai és a Szárnyas fejvadász akcióival lett világhírű.

Vic Armstrong a világ egyik legnépszerűbb akciójelenet-rendezője. Híres, keresett kaszkadőrből lett hollywood-i kasszasiker filmek second unit rendezője és tévésorozatok direktora. Kaszkadőrként olyan legendák bőrébe bújt, mint Superman, Indiana Jones vagy James Bond, akciórendezőként pedig neki köszönhetjük többek között a Terminátor 2. – Az ítélet napja nyitójelentét és motoros-kamionos üldözését, az Air America, a Dűne, a Csillagközi invázió, a Star Wars: A Jedi visszatér, a Charlie angyalaivagy a Szárnyas fejvadász akciójeleneteit. 
Több évtizedes pályafutása alatt a legismertebb rendezőkkel dolgozott együtt, köztük Steven Spielberg, Sir Richard Attenborough, Ridley Scott, George Lucas vagy Martin Scorsese.

A július 31-i az Akcióterv – Vic Armstrong a kaszkadőrszakmáról és az akciófilm rendezésről címmel tartandó mesterkurzuson szó lesz arról is, hogy ez a speciális terület milyen alapvető változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben, a technológiai fejlődés hogyan újította meg az akciófilmek világát, illetve arról, hogy milyen volt a filmtörténet legendás jelenetein dolgozni, és arról is, hogy valójában mennyi háttérmunkát, szakértelmet, mekkora stábot igényel egy pár perces akciójelenet.

Az akciófilm rendezésről szóló mesterkurzuson Vic Armtrong beszélgetőpartnere Piroch Gábor, a legismertebb magyar kaszkadőr lesz. Az angol nyelvű előadásra a szervezők főként rendezőket, producereket, kaszkadőröket és filmszakos hallgatókat várnak. A részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött.

Az Akcióterv – Vic Armstrong a kaszkadőrszakmáról és az akciófilm rendezésről című mesterkurzus a Francia Intézet és a Magyar Nemzeti Filmalap – Fast Forward Program együttműködésében jön létre.

A 2017-ben indított Fast Forward Program szervezésében, mely a Filmalap Filmipari Képzési Programjának alappillére, már 34 szakmai program valósult meg 19 filmes területre fókuszálva. A hazai oktatási intézmények együttműködésével szervezett, ingyenes és rendre teltházas workshopokon és mesterkurzusokon mintegy 3200 filmes vett részt az elmúlt két évben.

Bővebb információ: https://mnf.hu/hu/kepzes/fast-forward-program 
Vic Armstrong: https://www.imdb.com/name/nm0002184