Vitézy László új filmje, a Csandra szekere április 8-án 21:20-tól a Duna TV műsorán és másnap este 21-kor az M5 műsorán.

A film Lakatos Menyhért önéletrajzi ihletésű művei alapján megtörtént eseményeket dolgoz fel a cigányság legszegényebb rétegének, a putrisoron élőknek a mindennapjaiból.

Főhőse Naftali, aki szülei előrelátásának és saját tehetségének köszönhetően, tanulmányai révén kiemelkedett a szegénysori létből, és tanító egy falusi iskolában. Elhagyva a cigánysort, feleségével a faluban él, ám egy napon az egyik rokonának a halála miatt kimegy a cigányokhoz a halottvirrasztásra. A halottas putriban és udvarán évszázados hagyományokon alapuló siratóénekek hallatszanak, az udvari tűzhelyek füstje misztikus ködbe borítja a közelgő éjszakát, amely alatt az ősi hiedelemvilág szellemei és a visszajáró halottak lelkei állandó rettegésben tartják a cigánysor népét – évszázados hiedelmeik összekeverednek az Istenhittel.

A virrasztás alatt Naftali összetalálkozik egykori tanítványával, az azóta gyönyörű nővé érett Pekenyucával. A lány már iskoláskorában szerelmes volt tanárába, érzelmei azóta mit sem változtak a jóképű, házas férfi iránt…

Rendezte: Vitézy László

Írta: Sz. Szabó István és Vitézy László

Főszereplők: Adorjáni Bálint, Tenki Réka, Danis Lídia, Reviczky Gábor, Nagypál Gábor, Csányi Sándor, Szarvas József